torstai 28. syyskuuta 2017

Kirjoitukseni ja mietteitäni aiheesta: Vanhurskas on elävä uskosta



Olen yhä paljon rukoillut, tutkinut Jumalan sanaa ja etsinyt  Isän tahtoa  ja samaa jatkossa. Myös esirukouksessa, että veljet ja sisaret Kristuksessa saisivat julistaa ja opettaa  kaikella rohkeudella, kenenkään estämättä Jumalan sanaa hengessä ja totuudessa.
Hiljaisuudessa ollut hyvä olla ja lepoa tarvitsen. Jaan jälleen, mitä omalle sydämelle laskeutunut. Toivon, että nämä rakentaisivat ja toisivat rohkaisua , lohdutusta ja kehoitusta myös, jota tarvitsemme, Isän sydämmeltä. Ja myös tarvitsemme toistemme esirukouksia. Kiitos minua muistaneille! Itse ainakin, koen alati kasvavani yhä pienemmäksi, ja Kristusta tarvitsevaksi joka askeleella, Hänen sovitustyönsä varaan ja armoonsa turvautuen. Tulee mieleen laulu: Käännä katseesi Jeesukseen, hiljenny Herrasi etehen..jne." Monille varmaan tuttu laulu.


1. Käännä katseesi Jeesukseen / ja hiljenny Herrasi etehen. / Siinä rakkauden Herran Jeesuksen / saa syntinen omakseen.
2. Suuntaa mielesi Jeesukseen / ja syvälle armonsa syvyyteen. / Sinä turhaks näät kaiken turhuuden / eessä Jeesuksen suuruuden.
3. Eessä Jeesuksen pyhyyden / nyt ylistän, rukoilen kiittäen. / Jälleen palvoen luona Jeesuksen / tahdon viipyä hetkisen.




Aamulla rukouksessa laskeutui sydämelle sana: Vanhurskas on elävä uskosta.

Gal. 3:11
Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta"


Ja jo Vanhassa Testamentissa:


Hab. 2
1 Minä seison vartiopaikallani, asetun varustukseen ja tähystän, nähdäkseni, mitä hän minulle puhuu, mitä hän valitukseeni vastaa.
2 Ja Herra vastasi minulle ja sanoi: "Kirjoita näky ja piirrä selvästi tauluihin, niin että sen voi juostessa lukea".
3 Sillä näky odottaa vielä aikaansa, mutta se rientää määränsä päähän, eikä se petä. Jos se viipyy, odota sitä; sillä varmasti se toteutuu, eikä se myöhästy.
4 Katso, sen kansan sielu on kopea eikä ole suora; mutta vanhurskas on elävä uskostansa.

Room. 1: 16 Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle.
17 Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on: "Vanhurskas on elävä uskosta".
18 Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa,



Myös yhä koin kehoitusta itselleni ottaa vaarin hänen sanastaan, siihen juurtuen. Hänen sanansa on totuus ja Raamatussa on ilmoitettu kaikki. Jeesus  on sanonut, että hän on Tie, Totuus ja Elämä ja pyytänyt seuraamaan häntä. Mikä voikaan olla tärkeämpää ja turvallisempaa, kuin seurata?  Ei mikään. Saan olla lammas Jeesuksen. Sana tekee sen, minne se on lähetettykin. ( Jes.55:10 Sillä niinkuin sade ja lumi, joka taivaasta tulee, ei sinne palaja, vaan kostuttaa maan, tekee sen hedelmälliseksi ja kasvavaksi, antaa kylväjälle siemenen ja syöjälle leivän,11 niin on myös minun sanani, joka minun suustani lähtee: ei se minun tyköni tyhjänä palaja, vaan tekee sen, mikä minulle otollista on, ja saa menestymään sen, mitä varten minä sen lähetin.)


Ps. 119:2
Autuaat ne, jotka ottavat vaarin hänen todistuksistaan, jotka etsivät häntä kaikesta sydämestänsä, 


Jes. 48:18
Jospa ottaisit minun käskyistäni vaarin, niin olisi sinun rauhasi niinkuin virta ja sinun vanhurskautesi niinkuin meren aallot; 


Joh. 15:20
Muistakaa se sana, jonka minä teille sanoin: 'Ei ole palvelija herraansa suurempi'. Jos he ovat minua vainonneet, niin he teitäkin vainoavat; jos he ovat ottaneet vaarin minun sanastani, niin he ottavat vaarin teidänkin sanastanne. 


Ilm. 3:8
Minä tiedän sinun tekosi. Katso, minä olen avannut sinun eteesi oven, eikä kukaan voi sitä sulkea; sillä tosin on sinun voimasi vähäinen, mutta sinä olet ottanut vaarin minun sanastani etkä ole minun nimeäni kieltänyt.

Ilm. 3:10
Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat.

Ilm. 16:15
-Katso, minä tulen niinkuin varas; autuas se, joka valvoo ja pitää vaatteistansa vaarin, ettei hän kulkisi alastomana eikä hänen häpeätänsä nähtäisi! -

Ilm. 22:7
Ja katso, minä tulen pian. Autuas se, joka ottaa tämän kirjan ennustuksen sanoista vaarin!" 



Myös koin sydämellä, että tulee odottaa Jumalaa, Hänen aikaansa ja pysytellä rauhallisena. Herra itse sotii puolestamme. Saamme olla niin turvallisella mielellä. Rakkaan Paimenemme suojassa.
Myös olla myös koetuksissa kestävät ja kärsivälliset. Myös yhä uudelleen Isä muistutti minua, että on luotettava häneen. Jumala on uskollinen.


5. Moos. 3:22
Älkää niitä peljätkö, sillä Herra, teidän Jumalanne, sotii itse teidän puolestanne.'

Psalmit 95:7 Sillä hän on meidän Jumalamme, ja me olemme kansa, jota hän paimentaa, lauma, jota hänen kätensä kaitsee. Jospa te tänä päivänä kuulisitte hänen äänensä:


Ilm. 3:22
Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo.'" 




Rukoukseni:
" Rakas Taivaan Isä. Sinun sanasi tekee otolliseksi sen, minne se on lähetetty ja minne se lähetetään. Sana synnyttää elämää ja uskoa. Anna minun kylvää sanaasi ja olla uskollinen vähässä, omalla paikallani. Siunaa Isä seurakuntaasi ja jokaista rakasta ystävää. Vedä Isä puoleesi heitä, jotka eivät sinua vielä tunne. Siunaa Isä kylvömme. Kiitos, että olet luvannut olla kanssamme joka päivä. Kiitos huolenpidostasi ja armosta, joka meitä kasvattaa. Sinun hyvyytesi on loppumaton. Kiitos, että saamme ammentaa sanasi lähteestä, joka pulppuaa elävää vettä, elämän sanoja. Kiitos, että olet luvannut meitä kantaa ja viedä perille Isän kotiin.
Rakkaan Poikasi, Jeesuksen Kristuksen nimessä,
Aamen"

2 kommenttia:

  1. Kirjoitit kuinka uskonvanhurskaus puhutteli, kuinka tuo jae "Vanhurskas on elävä uskostansa" Hab. 2:4 laskeutui sydämellesi.

    Myös tämä "autuas se, joka valvoo ja pitää vaatteistansa vaarin, ettei hän kulkisi alastomana eikä hänen häpeätänsä nähtäisi! "Ilm. 16:15 jäi kirjoituksesta puhuttelemaan.


    Vanhurskas on elävä uskosta tuntuu jotenkin itsestään selvältä, onhan sitä tullut luettua. Mutta liitit kirjoituksesi alkuun myös laulun sanat Käännä katseesi Jeesukseen.


    Kuitenkaan mikään ei ole itsestään selvää, sillä monet koetukset ovat tällä tiellä, ja joskus tuntuu siltä kuin oma usko raukenisi tyhjiin. Usko omaan uskoon, omaan hengellisyyteen voi kokea konkurssin. Mutta silloin saa kääntää (ja erikoisesti silloin )katseen ristille naulittuun Kristukseen. Jumalan Pojan synnyttämä usko kestää, se annetaan lahjana Jeesuksen verisen ristin kuoleman tähden.

    Usko omaan hengelliseen kehitykseen voi kyllä loppua, mutta risti ei horju. Juuri silloin sen syvyydet ja laajuudet vasta alkavat avautua. Jeesus riittää kaikeksi meille��. Hänen vanhurskautensa joka luetaan hyväksemme, kestää nyt ja viimeisellä tuomiolla. Ja Hän pyhityksemmekin. Kiitos sinulle tärkeästä muistutuksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Manna!

      Kirjoitit asian ytimeen. Siitä, mikä kestää. "Usko omaan hengelliseen kehitykseen voi kyllä loppua, mutta risti ei horju. Juuri silloin sen syvyydet ja laajuudet vasta alkavat avautua. Jeesus riittää kaikeksi meille. Hänen vanhurskautensa joka luetaan hyväksemme, kestää nyt ja viimeisellä tuomiolla. Ja Hän pyhityksemmekin."

      Oli todella tärkeää asiaa jatkoksi omille ajatuksilleni/tutkimuksille vanhurskaudesta.

      Kiitos!

      Tuli vielä mieleen viestistäsi, miten saamme katsoa Jeesuksen haavoihin ja levätä sielujemme paimenen ja kaitsijan tykönä.

      Jes. 53:5 mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut.

      1. Pietarin kirje 2:24 joka "itse kantoi meidän syntimme" ruumiissansa ristinpuuhun, että me, synneistä pois kuolleina, eläisimme vanhurskaudelle; ja hänen "haavainsa kautta te olette paratut".
      25 Sillä te olitte "eksyksissä niinkuin lampaat", mutta nyt te olette palanneet sielujenne paimenen ja kaitsijan tykö.

      Poista