perjantai 15. huhtikuuta 2016

Luontokamera
Aamulla sain herätä linnunlauluun ja kiittää, että sain taas herätä uuteen armon aamuun." Nousta sain aamuun, lintujen lauluun", kuten laulussa sanotaan.

Olen seuraillut väliin luontokameran kautta merikotkan elämää. Hautomapuuhat menossa ja tänä aamuna näin ensimmäisen kerran kummankin merikotkapariskunnasta. On niin kaunista linnunlauluakin taustalla ja rauhaa.
http://pontu.eenet.ee/player/merikotkas.html 


Myös muita luontokameroita löytyy tuolta linkistä.
Eräs aamu hylkeitten touhuja seurailin. Näin pääsee kotoa käsinkin luontoon.

http://www.eenet.ee/EENet/kaamerad

Nyt pikkuhiljaa tästä päivän askareisiin.
Hiljaa hyvä tulee :)

"Kun on Jeesus saanut sydämmen puhdistaa, on aina kevät ja kesä."

Siunattua kevään jatkoa! 


Kristuskalliosta muutama jae nousi vielä mieleen:

 5. Mooseksen kirja 32

4 Hän on kallio; täydelliset ovat hänen tekonsa, sillä kaikki hänen tiensä ovat oikeat. Uskollinen Jumala ja ilman vääryyttä, vanhurskas ja vakaa hän on.
10 Erämaasta hän löysi hänet, autiosta, ulvovasta korvesta; hän otti hänet suojaansa ja hoitoonsa, varjeli häntä kuin silmäteräänsä.
11 Niinkuin kotka kiihoittaa pesuettaan lentoon ja liitelee poikastensa suojana, niin hän levitti siipensä, otti hänet ja kantoi häntä sulillansa.
12 Herra yksin johdatti häntä, eikä hänen kanssansa ollut ketään vierasta jumalaa.
13 Hän kuljetti hänet maan kukkuloiden yli ja ruokki häntä pellon antimilla; hän antoi hänen imeä hunajaa kalliosta ja öljyä kovasta kivestä


******************************************************

26.4.2016 Aamusta kuva aamuruokintahetkestä merikotkan pesässä.Viimeksi kuoriutunut poikanen saa evästä etulinjassa. 
 
 Lähde:http://www.looduskalender.ee/forum/viewtopic.php?f=18&t=814&start=3700

6 kommenttia:

 1. Oi, kun oli ihana. Imuroin ja katsoin merikotkavideota uudelleen, niin olikin yksi poikanen kuoriutunut ja emo nousi sitä hellästi ruokkimaan...

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen tuota seuraillut jo viime vuonnakin. Olen myös seurannut sääksikameraa Hailuodossa ja Seilissä. Kerran itkin niin paljon kun emo ei antanut yhdelle poikaselleen ruokaa ja katsoin kuinka se hiipui ja kuoli pois. Eläinten maailma on joskus julmaa selviytymiistä.Maila

  VastaaPoista
 3. Mukava, kun olet Mailakin löytänyt nuo kamerat.Seilin kamerassa en nähnyt munia.
  Pidin nuorenakoulussa esitelmän kotkasta,kun sain valita.
  Wikipediassa merikotkasta:" Kun kaksi merikotkaa ovat muodostaneet parin, ne ovat uskollisia toisilleen koko loppuelämänsä ajan. Jos toinen kotka kuolee, eloonjäänyt voi ottaa uuden puolison.

  Merikotka munii yleensä kaksi tai kolme munaa, mutta lentokykyiseksi varttuu yleensä yksi tai kaksi poikasta. Naaras hautoo munia pääasiassa yksin lähes puolitoista kuukautta. Poikasten kuoriuduttua koiras tuo ruokaa pesälle lähinnä poikasille. Poikasten kasvaessa molemmat vanhemmat ruokkivat niitä. Poikaset oppivat lentämään vasta noin 11 viikon ikäisinä."

  VastaaPoista
 4. Hienosti on Anna ja Uku merikotkapariskunta poikasistaan huolehtineet. Kolmas poikanen kuoriutunee tänään.

  Kameraforumilla myös mukava lukea .http://www.looduskalender.ee/forum/viewtopic.php?f=18&t=814&start=3020

  VastaaPoista
 5. Aamulla, kun tulin katsomaan, niin oli tosi surkean näköistä. Lunta ja märkää. Mietin,miten pienokaiset mahtaa selvitä? Emo ei oikein pidä huolta pienimmästä, mikä kuoriutui viimeksi. Oikein tekee pahaa katsella. Täytyy mennä välillä pois. Tulee niin kova sääli pikkuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin väliin huolestun, saako pikkuisin ruokaa tarpeeksi. Se on niin reppanan näköinen, mutta sisukas.Mutta luin kamerafoorumia ja siellä iloittiin, että tänäänkin pienimmmäinen oli saanut hyvin ruokaa.Usein, kun isommat poikaset nukkuu, emo saa ruokkia pikuista parhaiten, ei tule isommat tönimään.Aurinko lämmitti ja lumi oli sulanut taustalta.Kaikki kolme tuntuivat olevan hyvässä sovussa.

   Poista