maanantai 29. heinäkuuta 2019

Poimintoja Pieni lauma lehdestä


Palvelutyö

“Jos elämämme painopiste on palvelutyössä, toiminnan lähtökohtana on useimmiten kristityn oma minä. Meidän kaikkien täytyy oppia ennemmin tai myöhemmin, että omat yrityksemme ovat turhaa vaivannäköä. Ne eivät tuota todellista hedelmää. Hengellinen kasvumme heikkenee ja kärsii silloin, kun touhuamisesta tulee pääasia, varsinkin kehityksemme alkuaikoina. Jos sen sijaan Kristuksessa kasvaminen saa olla ensimmäisellä sijalla, palvelutyömme ei mitenkään kärsi. Teemme työtä silloin, kun Jeesus haluaa ja sillä tavalla, kuin hän haluaa. Näin emme joudu fyysisesti, psyykkisesti tai hengellisesti murtumapisteeseen.

Miles J. Stanford: “Täytetyn työnvarassa”, Karas-Sana Oy, 1979

http://www.kristitynfoorumi.fi/PL12006.pdf




 TÄRKEIN VALVOTTAVA

“Ei kaikilta ole elävä toivo mennyt arkielämän vaivoissa ja kiusoissa; monelta se hävisi yhteisessä jumalan palveluksessa. Valvovalla kristityllä ei voi olla tärkeämpää valvottavaa kuin se, että hän jatkuvasti elää armosta.- - Armosta eläminen on tärkeintä, mutta samalla vaikeinta. Lainalaisuus on ihmisille kuin luontoa. Toimia, yrittää, tarttua ohjaksiin ja tehdä itse kaikki, ollakin kaikki –siihen kyllä suostumme ja sovellumme. Mutta olla kokonaan Jumalan varassa, Hengen johdossa ja paikalla, jossa Hän saa vaikuttaa niin tahtomisen kuin tekemisenkin– siihen meidän on vaikea suostua, sillä se on hengellistä.- - Armosta lankeamisen vaara on joka-aikainen vaara. Harva kristitty on lakannut kokonaan lihaan luottamasta.


”Niilo Tuomenoksa: “Kristusta kohti”,
Päivä Oy 1935


http://www.kristitynfoorumi.fi/PL12006.pdf





ASTIAN HEIKKOUS JA JUMALAN VOIMA


“Jos astian heikkous katoaa, katoaa saman tien Jumalan voima ja jäljelle jää sielullinen tai aivan luuloteltu voima. Sen varassa paisutaan, tullaan joksikin, eletään kuin Korintossa. Mutta oikea Jumalan voima, tuo suunnattoman suuri, ylläpitää ihmisessä heikkoutta ja yhä vain heikentää ihmistä tullakseen itse täydelliseksi."


Per-Olof Malk: “Voima on Jumalan”.


http://www.kristitynfoorumi.fi/PL12005.pdf



Valokuvat uintireissultani 2019 / Lea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti